Zonnestroomverdeler 2.0: Solar Smart Grid

Het Solar Smart Grid is een slim lokaal elektriciteitsnetwerk die zonnestroom verdeeld over een aantal aangesloten woningen. Vanuit één zonne-energie installatie op het dak wordt stroom aangevoerd. Het Solar Smart Grid verdeelt dit vervolgens over de aangesloten woningen. Hoeveel zonnestroom ieder appartement ontvangt is instelbaar. Het Solar Smart Grid bestaat uit een aantal bouwstenen wat het makkelijk schaalbaar maakt. Hierdoor kent het systeem in principe geen beperkingen aan het aantal aan te sluiten appartementen. Dit biedt aanzienlijke voordelen ten opzichte van losstaande systemen. Zo biedt het bijvoorbeeld veel meer flexibiliteit in de stroomverdeling bij 10 of meer aangesloten appartementen.

Internet of things (IoT)


Het Solar Smart Grid werkt met de nieuwe Internet of Things (IoT) technologie. Dit betekend dat het Solar Smart Grid via de cloud in verbinding staat met het online dashboard. Hiermee hebben deelnemers en beheerders real-time toegang tot het systeem. Het Solar Smart Grid functioneert echter ook “stand-alone”. Dit betekend dat in geval van een communicatie storing het Solar Smart Grid zonder problemen blijft functioneren. De zonnestroom wordt zonder onderbreking geleverd volgens de vooraf geconfigureerde verdeling.

Online monitoring


Een Solar Smart Grid wordt standaard geleverd met het online dashboard. Hiermee is het mogelijk om de zonnestroomlevering aan de verschillende woningen te wijzigen. Iedere deelnemer heeft toegang tot een persoonlijk online dashboard met hierin inzicht in de geleverde – en geproduceerde zonnestroom. Naast gemak voor onze klanten heeft Onze Stroomfabriek de mogelijkheid om het systeem online te monitoren. Hierdoor zijn we altijd op de hoogte van het functioneren van de gehele zonne-energie installatie. Door deze monitoring functie kunnen onderhoudskosten tot een minimum worden beperkt.

Meer weten?

Neem contact met ons op

Contactformulier
Aanmelden op onze nieuwsbrief?