• Slim investeren voor appartementseigenaren

  Iedere eigenaar maakt individuele keuzes in de aanschaf van zonnepanelen

 • Uniek btw voordeel

  Met onze aanpak komen particuliere appartementseigenaren in aanmerking voor het btw voordeel op de investering

 • Versimpeling van het VvE besluit

  Met ons speciaal ontwikkelde concept voor VvEs wordt het nemen van besluiten een stuk eenvoudiger

 • Jurdische aanpak speciaal voor VvEs

  Met onze modelovereenkomsten speciaal ontwikkeld voor de VvE is het plaatsen van zonnepanelen goed geregeld

VvE concept


Onze Stroomfabriek heeft een uniek en beproefd concept ontwikkeld speciaal voor de Vereniging van Eigenaren. In dit concept is het Solar Smart Grid systeem gecombineerd met een speciaal ontwikkelde juridische aanpak voor de VvE. Hierdoor profiteren eigenaren van een btw voordeel op de investering in zonnepanelen en wordt er het meest verdiend per geproduceerde kWh zonnestroom. De investering is meestal binnen 8 jaar terugverdiend.

Met ons concept plaatst niet de VvE maar een collectief van geïnteresseerde appartementseigenaren de zonnepanelen. Iedere deelnemende eigenaar kiest zelf hoeveel zonnepanelen hij wenst op basis van zijn budget én stroomverbruik. Wijzigingen in de eigendomsverhouding en stroomverdeling zijn gemakkelijk online door te voeren. Dit betekend dat het later toetreden door een eigenaar mogelijk is én dat de zonnepanelen aan een buurman verkocht kunnen worden, bijvoorbeeld bij verhuizing. Door deze aanpak wordt het gemakkelijker om het VvE besluit voor het plaatsen van zonnepanelen te nemen. Meldt u hier aan voor aanvullende informatie over ons VvE concept.

Uniek btw voordeel


Met onze aanpak wordt de investering gedaan door de appartementseigenaren. Deze particuliere eigenaren kunnen hun btw terugvragen en komen in aanmerking voor de Kleine Ondernemers Regeling. Dit betekend dat er vervolgens geen btw hoeft worden afgedragen én geen btw boekhouding te worden bijgehouden. Door dit belastingvoordeel valt de investering bijna 21% lager uit! Dit heeft een aanzienlijke impact op de terugverdientijd!

Dit is een unieke aanpak, aangezien normaal gesproken alleen huiseigenaren van grondgebonden woningen dit btw voordeel krijgen op de investering in zonnepanelen. Een VvE kan overigens ook de btw terugvragen, maar dient dan wel een btw boekhouding bij te houden en de btw over de omzet af te dragen. Dit maakt deze mogelijkheid financieel en administratief erg onaantrekkelijk.

Lees hier meer over de algemene financiële voordelen van het Solar Smart Grid.

Juridische aanpak voor VvEs


Wij hebben in samenwerking met onze juridische partner modelovereenkomsten ontwikkeld speciaal voor de Vereniging van Eigenaren. Met deze overeenkomsten is het plaatsen van zonnepanelen goed geregeld. Onze overeenkomsten zijn afgestemd op alle gangbare splitsingsaktes en onderliggende modelreglementen. Het toepassen van onze juridische aanpak heeft een aantal belangrijke voordelen voor de besluitvorming binnen de VvE.

Minder stemmen nodig
Als de VvE gaat investeren in zonnepanelen is hier in de regel 2/3e van de stemmen op de ALV voor nodig. Dit maakt het erg lastig om dit te realiseren. Met onze juridische aanpak is de helft van de stemmen al voldoende om het besluit te nemen.

Alleen toestemming voor plaatsing
De benodigde stemming op de ALV gaat niet over een gezamenlijke investering, maar over toestemming voor het plaatsen van de installatie op het dak. Dit maakt het besluit voor zonnepanelen aanzienlijk makkelijker, zeker als slechts een gedeelte van de eigenaren interesse heeft om te investeren in zonnepanelen.

Geen administratieve verplichtingen
Met onze aanpak is het niet nodig om een stichting of vereniging op te richten en te onderhouden. Dit maakt dat er geen administratieve verplichtingen zijn zoals een ledenadministratie en jaarrapportages. Hierdoor worden beheerslast én kosten geminimaliseerd.

Online dashboard


Met ons online dashboard kan iedere bewoner real-time inzien hoeveel zonnestroom hij heeft ontvangen, en hoe de eigendomsverhouding van de installatie is. Daarnaast is er een kasboek module om eventuele onderhoudskosten heel gemakkelijk te verdelen over de deelnemers. Een aangestelde beheerder kan toekomstige wijzigingen in eigendom en stroomverdeling zelf doorvoeren in de hiervoor beschikbare beheerdersomgeving.

De online beheersfunctionaliteit voor VvEs is afgestemd op onze juridische aanpak en technische mogelijkheden van het Solar Smart Grid. Hierdoor kan een deelnemer of het VvE bestuur het beheer in enkele uurtjes per jaar heel gemakkelijk zelf regelen.

Meer weten?

Meldt u nu aan voor aanvullende informatie over ons unieke VvE concept

Aanmelden
Aanmelden op onze nieuwsbrief?