• Lagere woonlasten voor bewoners

  Het salderen op appartementsniveau zorgt voor lagere woonlasten voor eindgebruikers

 • Daken worden volledig benut

  Door het leveren van zonnestroom aan meerdere woningen kan het dak volledig worden benut

 • Afstemming op bewonerswensen

  De hoeveelheid geleverde zonnestroom is af te stemmen op de individuele wensen en budget van de bewoners

 • Nul op de Meter 2.0

  Onze techniek stelt u in staat om de energievraag en aanbod af te stemmen, zodat woningen écht energieneutraal kunnen zijn

Lagere woonlasten voor eindgebruikers


Zonnepanelen zijn niet meer weg te denken van hedendaagse nieuwbouwprojecten. Maar hoe pakt u dit aan in de gestapelde bouw? Wij zorgen voor een directe levering van zonnestroom aan de eindgebruikers van de individuele wooneenheden. Door het bundelen van de energievraag van alle appartementen is het mogelijk om het dak van een complex volledig te benutten met zonnepanelen. Doordat zonnestroom achter de meter geleverd wordt, genieten individuele bewoners van de regeling “salderen voor kleinverbruikers”. Hierdoor wordt het meeste verdiend per geproduceerde kWh. De resulterende verlaging van de woonlasten voor de eindgebruiker creëert een directe meerwaarde voor en aantrekkelijkheid van de wooneenheden.

Afstemming op bewonerswensen


Naast het financiële voordeel, stelt het Solar Smart Grid vastgoedontwikkelaars in staat om het aantal zonnepanelen als keuze aan te bieden. De flexibiliteit van het Solar Smart Grid leidt ertoe dat iedere huurder/koper vervolgens zonnestroom geleverd krijgt op basis van zijn individuele wens en budget. Deze dynamische levering van de zonnestroom is op ieder moment én kosteloos door huurder/koper aan te passen. Hierdoor blijven eigenaren ook na de oplevering in staat om hun individuele energielevering aan te passen aan een wisselende energievraag.

Maak het mogelijk: Nul op de Meter 2.0


Bij Nul op de Meter (NOM) is een veel gebruikte term in de woningmarkt als middel om vastgoed te verduurzamen. Toch blijkt in de praktijk vaak dat NOM woning een aanzienlijk energieoverschot of -tekort hebben. Dit komt door een verschil in het energieverbruik van de verschillende eindgebruikers van een woning. Met het Solar Smart Grid zorgen wij voor een betere lokale afstemming van vraag en aanbod per wooneenheid. Hierdoor worden NOM woningen in de praktijk ook écht energieneutraal.

Meer weten?

Neem contact met ons op

Contactformulier
Aanmelden op onze nieuwsbrief?